Parcul de aventură Râușor!

Distracție la înălțime

Parcul de aventură Râușor
Vă așteptăm la Râușor!

Parcul de aventură Râuşor este amplasat prin brazii din fata centrului Salvamont Râușor.

Parcul de aventură Râuşor este amplasat prin brazii din fata centrului Salvamont şi este locul unde vă puteţi oferi câteva zeci de minute de distracţie la înălţime. Traseele sunt de diferite grade de dificultate, iar la parcurgerea lor sunteţi asistaţi de un salvamontist, care va asigura şi echipamentul de siguranţă.

Traseul suspendat a fost realizat într-o manieră „eco”, fără niciun cui. Lupta cu propriul simţ al echilibrului, cu propria-ţi frică şi cu dorinţa ta de a merge până la finish începe cu un „pod indian”, pe care bucăţile de scândură sunt foarte rare şi întrerupte de o bârnă de patru metri pusă perpendiculat pe scânduri, la mijloc. Urmează butucii suspendaţi care se balansează sub tine la cea mai mică mişcare. Trebuie să nu uiţi să muţi peste îmbinările cablurilor „carabinierele” celor două cabluri de asigurare care sunt prinse de ham. Mai departe trebuie să mergi pe bârne suspendate, şi ele destul de „instabile”. Pare mai uşor „şarpele” format din bucăţi de lemn puse în zig-zag, iar plimbarea de pe „plasa de pescar” pare şi ea floare la ureche. Bârna prinsă între doi brazi, lungă şi destul de îngustă, te face să le judeci cu totul altfel pe gimnastele care se dau peste cap, la propriu, pe o asemenea suprafaţă şi se-ntâmplă să mai şi rateze. Mai întâi însă trebuie să urci şi să cobori pe plasa marinărească verticală, şi să treci pe „leagănele” care duc spre bârnă. Seria de inele suspendate la mai bine de patru metri înălţime îţi pune bicepşii serios la lucru. Sforile care sunt prinse în formă de „U” din următoarea etapă a traseului te pun din nou la mare încercare, însă parcă nu sunt atât de instabile precum „leagănele”. Spre final, două cabluri puse paralel în plan vertical scot şi ultima picătură de energie din tine.

Există şi un traseu special pentru cei mici. Se vor bucura de el nespus, mai ales dacă fac parte din categoria celor neastâmpăraţi.

Galeria de imagini
Image module

Locul perfect pentru
o relaxare binemeritată

Râușor, un loc minunat de recreere și odihnă. Se află la altitudinea de 1250 m pe partea nordică a munților Retezat. Drumul urcă din localitatea Râu de Mori în lungul pârâului Râușor, sub cetatea Colț, aproximativ 12 km. Stațiunea Râușor este dispune pârtie de schi, de 1200 m lugime și 380 m diferență de nivel, dotată și de teleschi.

Cabana Ancuța | Rustic – Descoperă Retezatul